Gå til hovedindhold

Du er ikke alene

"Du er ikke alene" er et tilbud til børn og unge, der oplever, at deres mor eller far har problemer med alkohol, medicin eller andre rusmidler.

29. nov. 2022
 • Læs op

Indhold

  Det kan være ensomt, at stå alene med alle de bekymringer, der er forbundet med, at mor eller far har et forbrug eller misbrug af rusmidler.

  Man kan nemt føle sig forkert og alene med alle sine tanker og følelser, men du skal vide, at du ikke er alene. I Danmark er der cirka 122.000 børn fra 0-18 år, der vokser op i familier med alkoholmisbrug.

  I Horsens Kommune skønner man, at tallet cirka er 1908 børn, der vokser op i familier med et alkoholmisbrug. Dette dækker udelukkende tallene for familier hvori, der er alkohol. Herudover, er der en del børn og unge, hvis forældre har et problematisk forbrug af enten medicin eller andre rusmidler.

  Så du er ikke alene….

  Tag en anonym snak med os

  Vi ved, at det kan være svært at tale med andre om sine forældre - særligt hvis mor eller far har problemer med rusmidler eller drikker for meget. Du kan ringe eller komme på besøg hos os anonymt, hvor du har muligheden for at tale med en af os fra "Du er ikke alene".

  Læs mere i vores brochure "Du er ikke alene".

  Det er ikke mængden af dine forældres indtag af alkohol eller rusmidler, som har betydning for, hvornår du kan søge hjælp. Så snart du har en oplevelse af, at forbruget er for meget for dig, har du brug for nogle at tale med det om.

  Du må derfor aldrig tænke, at der skal være tale om et dagligt forbrug, førend du kan få hjælp.

  Du kan altid få hjælp ved at kontakte os - og lad endelig tvivlen komme dig selv til gode. Hellere bede om hjælp en gang for meget, end en gang for lidt..

  Anonymt betyder, at DU kan henvende dig til os, uden det bliver skrevet nogen steder. Du kan komme her hos os og tale frit om det, du er bekymret for og det, der fylder i dig.

  Et anonymt forløb er på 3-5 samtaler, hvor du enten kan komme alene eller tage en ven, mor/far eller bedsteforældre med. Har du brug for yderligere efter de 3-5 samtaler, kan vi i fællesskab tage en beslutning om at indstille dig til et videre forløb.

  Under vores tilbud har vi en gruppe der hedder ”Du er ikke alene”.

  Denne gruppe er til dig, som gerne vil have et forløb, hvor du over 6-12 måneder kommer i en gruppe sammen med andre børn/unge i alderen 12-17 år, som også har forældre der drikker eller bruger rusmidler.

  I gruppen taler vi om de ting, du er optaget af. Vi har nogle temaer, vi snakker om, og der er voksne med i gruppen, som kan støtte og hjælpe. Vi mødes hver onsdag fra kl. 15.30-18.30 og vi slutter altid af med en hyggelig fællesspisning.

  For at blive en del af gruppen skal du henvende dig i vores Anonyme rådgivning eller på telefonnummer 21 73 12 37.

  U-turn tilbyder støtte og vejledning til hele familien, når far eller mor har et problem med rusmidler. Vi ved nemlig, at rusmidler berører hele familien.

  Læs mere i vores brochure om familieorienteret rusmiddelbehandling.