Gå til hovedindhold

Uddannelsesvejledning 18 - 30 år

Åben vejledning for alle unge under 30 år, der ikke har gennemført en ungdomsuddannelse.

27. jul. 2023

Indhold

  Hvem er vi?

  I Ungdomscenter Horsens sidder vi nogle uddannelsesvejledere, som meget gerne vil tale med dig omkring dine tanker, ønsker og muligheder for uddannelse.

  Uddannelsesvejlederne har værktøjer og viden, som kan hjælpe dig med at blive klogere på uddannelses- og arbejdsmarkedet, og hvor vi ved at inddrage dine egne erfaringer kan støtte og hjælpe dig med at få overblik, og skabe ideer, som kan ende i en konkret plan.

  Derudover afdækker uddannelsesvejlederen også, om du kan være i målgruppen for FGU, samt står for indskrivningsprocessen hertil. Man skal være under 25 år gammel inden man starter på en FGU.

  Hvad kan vi tilbyde?

  Uddannelse kan være mange ting, og vi vil gerne sammen med dig finde din vej. Det gælder både dig, som evt. ikke har gennemført en 9. klasses-eksamen, eller dig som ønsker at sparre omkring mulighederne for at gennemføre en ungdomsuddannelse.

  Det gælder også dig, som måske har været ude og arbejde i nogle år, og som tænker på at måske tage en uddannelse på et senere tidspunkt.

  Alle unge mellem 18-30 år, som bor i Horsens kommune, og som ikke har gennemført en kompetencegivende ungdomsuddannelse har altid mulighed for at få en eller flere samtaler med en uafhængig uddannelsesvejleder, og vi vil blandt andet kunne hjælpe dig med at..

  • Lægge en konkret plan sammen med dig, som tager hensyn til dine personlige, sociale og faglige forhold
  • Afdække dine uddannelsesmæssige erfaringer, ressourcer, udfordringer og styrker
  • Give sparring og generel vejledning og information om ungdomsuddannelserne   
    • Det kan fx være omkring mulige veje, regler, krav, opbygning af uddannelsen, støttemuligheder på uddannelserne (SPS), voksenlære, mesterlære, SU, efterfølgende jobmuligheder, og meget andet

  Åben uddannelsesvejledning i Ungdomscenter Horsens

  Ungdomscenter Horsens vil meget gerne støtte dig i at finde din vej ind for at tage en ungdomsuddannelse, og du er altid velkommen til at kontakte os på vores hovednummer tlf. 76293080, hvor der vil sidde en vejleder klar i vores åbne uddannelsesvejledning.

  Du kan også møde op personligt og få vejledning ved at møde op hos Ungdomscenter Horsens, Chr M Østergaardsvej 4, 8700 Horsens.

  Åbningstider: mandag-onsdag kl. 8.00-15.30, torsdag kl. 8.00-17.00, fredag kl. 8.00–13.30.

  Er du mellem 18-25 år, får du en mail i din e-boks cirka hvert halve år, hvis du ikke er i gang med en ungdomsuddannelse eller allerede har afsluttet en, hvor vi vil tilbyde dig uddannelsesvejledning.

  Det er helt frivilligt, men vi vil meget gerne, at du bruger et minut på at svare på brevet, så vi ved om du har brug for vejledning på nuværende tidspunkt.

  Ungdomcenter Horsens er forpligtet til at give muligheden for uddannelsesvejledning til alle unge under 25 år, som ikke har gennemført en ungdomsuddannelse.