Gå til hovedindhold

Uddannelseshjælp

Sådan søger du om uddannelseshjælp

 • Læs op

Indhold

  Hjælp til forsørgelse

  Hvis du skal søge hjælp til forsørgelse, er under 30 år og ikke har en erhvervskompetencegivende uddannelse, så skal du melde dig ledig i Ungdomscenter Horsens. Tilmeldingen sker digitalt, og du finder link nederst på denne side.

  Hvad er en erhvervskompetencegivende uddannelse? 

  • Erhvervsuddannelse (færdiggjort inkl. elevtid)
  • Erhvervsgrunduddannelse (EGU)
  • Kombineret Ungdomsuddanneles (KUU)
  • Videregående uddannelse

  Hvis du er i perioden imellem to uddannelser

  Du skal være opmærksom på, at du ikke er berettiget til hjælp til forsørgelse i perioden imellem to uddannelser.

  Fx hvis du lige er blevet færdig med eksempelvis STX, HF, HHX, VUC, FGU eller 9./10. klasse og har søgt eller forventer at søge optagelse på en ungdomsuddannelse med start efter sommerferien. Dette gælder også selvom du ikke modtager SU i perioden.

  Du vil også være i perioden mellem to uddannelser, hvis du fx har afsluttet EUD-grundforløb og søger om en elevplads, praktikplads eller læreplads.

  Hvis ikke du har fundet en elev, lære- eller praktikplads to måneder efter afslutningen af et EUD grundforløb, eller hvis du ikke bliver optaget på en videregående uddannelse, kan du søge om uddannelseshjælp.

  Hvis du er enlig forsørger, kan du i op til to måneder søge et behovsbestemt tillæg i perioden mellem uddannelsens grund og hovedforløb eller i perioden mellem to uddannelser. 

  Hvis du har brug for råd & vejledning i forhold til forsørgelse, job og uddannelse, er du velkommen til at kontakte Ungdomscentret på tlf.: 7629 3080 eller ved at møde op i vores reception på CMØ, 1 .sal. 

  Sådan melder du dig ledig og søger om uddannelseshjælp

  Læs mere om at melde dig ledig og søge uddannelseshjælp