Skip Navigation

9. klasse uddannelses- og jobaktiviteter

Herunder finder du lærernoterne til for- og efterbehandling af uddannelses- og jobaktiviteter for 9. klasse.

I dette materiale finder du lærervejledningen til for- og efterbehandling til de uddannelses- og jobaktiviteter (UJ), som dine elever skal igennem i det kommende skoleår. 

Er du lærer på en af folkeskolerne i Horsens Kommune, har du mulighed for at finde forløbet i MinUddannelse under "UJ - 9. klasse 2021-2022". Her kan du lave en kopi og gøre forløbet klar til netop din klasse og netop dine elever.

Aktiviteterne kommer som kapitler i den rækkefølge de afvikles i løbet af året:

  • Digital uddannelsesmesse
  • Kollektiv vejledning
  • Fysisk uddannelsesmesse
  • VIA besøg (en dag i oktober eller november)
  • Brobygning 

I denne kalender kan du se datoer for, hvornår dine elever skal afsted. Det gør du ved at holde musen over den enkelte aktivitet og åbne linket. Kollektiv vejledning aftales individuelt med skolens uddannelsesvejleder.

Vi kan se i evalueringerne, at det er afgørende, at eleverne laver for- og efterbehandling - dette for at sikre, at aktiviteterne giver mening for eleverne samt, at de få mest muligt udbytte heraf.

I skal ikke nødvendigvis lave alle opgaver, men sørge for at udvælge det, der giver mest mening for dig og dine elever. I efterbehandlingen er det dog vigtigt, at eleverne som minimum laver evaluering og studievalgsportfolio.

Ved hvert kapitel finder du din rolle ved den enkelte aktivitet beskrevet som en lærernote.

I de materialer der er udarbejdet af Ungdomscentret arbejder vi ud fra Bill Laws karrierelæringsteori. Kender du ikke den, kan du se en lille video fra det projekt, der gjorde teorien "berømt" i Danmark: "Projekt udsyn i udskolingen". Videoen giver dig et hurtigt indblik i tankegangen.

 

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at kontakte:

UJ Tovholder Tim Nelson, Mobil: 40336805, Mail: tine@horsens.dk

eller 

UJ Tovholder Hanne Frøslev  Mobil: 40337268, Mail: haf@horsens.dk 

Rigtig god fornøjelse med aktiviteterne.